Προπονητής

Διαβασα πριν λιγο ενα αρθρο στο γκαζετα για τη σημερινη ομιλια (για τα λιονταρια) του Φαμπρι στην ομαδα και συνειδητοποιησα για δευτερη φορα (η πρωτη ηταν οταν διαβασα το βιογραφικο του) πως το αργοτερο μεχρι το καλοκαιρι αυτος ο προπονητης θα ειναι παρελθον. Επειδη λοιπον ο προπονητης ειναι το Α και το Ω σε μια ομαδα και ο απολυτος παραγοντας που θα καθορισει το αν θα πετυχουμε η οχι τους στοχους μας του χρονου παμε να δουμε μια καλη και φθηνη λυση για το καλοκαιρι (ο οποιος θα πρεπει να προσεγγιστει απο τωρα γιατι οι επιτυχιες του δεν θα αφησουν τις μεγαλες Πορτογαλικες ομαδες ασυγκινητες)

Παολο Φονσεκα


Η λογικη με την οποια πρεπει να ψαξουμε προπονητη ειναι ειτε να βρουμε καποιον με περγαμηνες ειτε καποιον με υπερβασεις σε μικρες ομαδες. Καλυτερα θα ειναι οι επιτυχιες του να εχουν γινει σε πανω απο μια ομαδες ωστε να αποφευχθει το ρισκο να εκανε μια επιτυχια μεσω αλλων συγγυριων. (πχ Μαλεζανι στην Παρμα (πηρε το Ουεφα με ροστερ ...Ρεαλ) ή Χουαντε Ραμος (ολη η δουλεια γινοταν απο τον τεχνικο διευθυντη της Σεβιλλης).

Το ονομα που ξεχωριζει λοιπον στην Πορτογαλια αυτη τη στιγμη ειναι του Παουλο Φονσεκα. 

Ο 39χρονος Πορτογαλος (καταγωγη απο Μοζαμβικη) ανελαβε περισυ την Ντεπορτιβο Αβες στη Β κατηγορια της Πορτογαλιας. Ομαδα με το 13ο καλυτερο μπατζετ στην κατηγορια, καταφερε να την τερματισει τριτη και να χασει την ανοδο για 2 βαθμους. Τα στατιστικα του εντυπωσιακα.

30 αγωνες, 4 ηττες! 38 γκολ υπερ 23 κατα. 12 νικες 14 ισσοπαλιες. Υπενθυμιζω 13η ομαδα σε μπατζετ. Με αυτη του την πορεια λοιπον απεκτησε το προφιλ του προπονητη που δεν του αρεσει να χανει. Οτι πρεπει για ομαδα που θελει να κανει πρωταθλητισμο δηλαδη. 

Φετος λοιπον ανελαβε την Πακος Φερρειρα. Ομαδα με το 10o ακριβοτερο μπατζετ στην Πορτογαλια. Ομαδα που περυσι τελειωσε δεκατη. Μεχρι σημερα λοιπον αποδυκνυει πως η περσινη πορεια του μονο τυχαια δεν ηταν.

Σε 14 αγωνες εχει μολις 1 ηττα. 6 νικες 7 ισσοπαλιες. 17 γκολ υπερ μολις 10 κατα. 

Βρισκεται στην 4η θεση ενα βαθμο κατω απο τη Μπραγκα (4η ακριβοτερη ομαδα στην κατηγορια) και τεσσερις πανω απο τη Ριο Αβε (7η ακριβοτερη). 

Αντιθετα ο Πεδρο Εμαννουελ που ακουστηκε, ειναι προπονητης στην 8η ακριβοτερη ομαδα στο πρωταθλημα Πορτογαλιας και την εχει 14η στο πρωταθλημα (στις 16 ομαδες) με 2 μολις νικες 7 ισσοπαλιες 5 ηττες σε 14 παιχνιδια.

Νομιζω αυτονοητη η λογικη με την οποια λεμε πως ο Φονσεκα θα ηταν καλη λυση.

Οσο για τον Φαμπρι, τι σχεση εχουν αυτες οι περγαμηνες με τις δικες του?

Δειτε εδω τα στατιστικα του.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/fabri-gonzalez/leistung-saison/trainer_6460.html

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ του χρονου πρεπει να βγει Τσαμπιονς Λιγκ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ (Θα βοηθησει ο Πορτογαλος στα προκριματικα με τις σφιχτες αμυντικα ομαδες που φτιαχνει). Το σημαντικοτερο βημα ειναι η προσληψη ΣΟΒΑΡΟΥ προπονητη. Αν υπαρχουν λεφτα ιδανικη λυση ειναι κλασσικα ο Τεν Κατε ή καποιος αντιστοιχος Φερειρα με σοβαρες περγαμηνες. Αν οχι, ο Φονσεκα μοιαζει ιδανικος για λυση αναγκης. Παντα εχει ρισκο η επιλογη προπονητη, κοιτας να παρεις καποιον με το μικροτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου