Γιάννη Αλαφούζο...

Ακουγοντας τη συνεντευξη σου στο ραδιοφωνο της Θυρας 13 πειστικα οριστικα πως τουλαχιστον τωρα και στο αμεσο μελλον εισαι ο μοναδικος με γερο σχετικα πορτοφολι (ωστε να μπορεις να διαχειρηστεις τις αμεσες υποχρεωσεις που εχει η ομαδα λογω χρεων κλπ - κατι που δεν μπορει να κανει ενας παλαιμαχος ή απλος οπαδος) που εχει τη διαθεση να τρεξει την ομαδα. Αυτο σημαινει πως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δεχτεις στηριξη απο ολους τους Παναθηναικους. Αρκει να βοηθησεις και εσυ τον εαυτο σου. Γιατι δεν μπορουμε να μιλαμε για την οποιαδηποτε στηριξη οταν η ομαδα εχει το φετινο χαλι, και ενω εσυ ο ιδιος εχεις κανει επιλογες σε παικτες των 30 και των 50 χιλιαδων ευρω. Ο αξονας λοιπον για να βοηθηθεις εσυ και η ομαδα, ειτε με στηριξη στο γηπεδο ειτε με στηριξη προσωπικα σε σενα, ειτε με στηριξη οικονομικη στη συμμαχια και την ομαδα ειναι ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ. Εχω γινει γραφικος προσωπικα να το γραφω σε ολα τα κειμενα επειδη ξερω οτι διαβαζεις μηπως και το καταλαβεις, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Απο το αγωνιστικο θα ξαναζεσταθει ο κοσμος και θα επελθει ΗΡΕΜΙΑ στην προσπαθεια σου. Απο το αγωνιστικο θα βγεις Ευρωπη (ειτε Γιουροπα Λιγκ, ειτε Τσαμπιονς Λιγκ μεσω προκριματικων) και θα παρουμε μεγαλες οικονομικες ανασες. Απο το αγωνιστικο θα τραβηξεις τον κοσμο να αγορασει διαρκειας (μεσω καλων επικοινωνιακα μεταγραφων) ή αργοτερα μεσω αγορας εισητηριων και προιοντων της μπουτικ. Απο το αγωνιστικο θα αυξησεις τα μελη στην ΠΑΝΣΥ. Ο ΑΞΟΝΑΣ σε οτι εχει να κανει με τον Παναθηναικο ειναι το αγωνιστικο. Ποσο μαλλον σε τοσο δυσκολες εποχες που ο κοσμος του Παναθηναικου ψαχνει απο καπου ΝΑ ΧΑΡΕΙ. Και οχι να του βγει η πιστη οπως εγινε φετος. Δεν πα να ριξεις ενα καραβι εκατομμυρια. Αν η ομαδα παρουσιαζει την εικονα που ειχε μετα την προετοιμασια του Νιομπλια για παραδειγμα θα εχεις γκρινια και αποτυχια. Αντιστοιχα, αν θυμασαι με Γοντικα προεδρο και με τον μεγαλομετοχο να εχει παρκαρει τις μετοχες, η ομαδαρα του Φερειρα με οτι απεμεινε απο τους παικτες των πολυμετοχικων, ηρεμησε τον κοσμο, τον εκανε να ξεχασει τα πανδεινα που εχουμε τραβηξει τοσα χρονια (με εξαιρεση τη γνωστη διετια - εφιαλτη της οικογενειας Β) και εβγαζε η ομαδα αυτο ακριβως που ζηταει ο κοσμος της. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. Δεν παιζουν ρολο ΤΑ ΛΕΦΤΑ λοιπον αλλα οι ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Πριν αναλυσουμε το αγωνιστικο λοιπον μια πολυ σημαντικη λεπτομερια. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΟΡΙΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ : ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΡΙΣΕΙ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΘΕΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑ. ΕΣΥ ΔΙΝΕΙΣ 150.000 ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ 150.000 ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ. Ο ΑΡΗΣ ΖΗΤΑΕΙ 250.000 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΑΒΡΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΔΩΣΤΑ. Με τη λογικη τη δικη σου, γινεται ευκολο για τον ΚΑΘΕ παικτη να διαλεξει το γαβρο η το εξωτερικο. Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΚΑΚΙ οπως εγινε στην περιπτωση του Ανακογλου. Και οταν τρως Χ απο τον καθε Ανακογλου, φυσικο επομενο να πας σε λυση Εσπαρθα, να εχεις τον Παναθηναικο στην κατασταση που ηταν φετος, και ο κοσμος να απομακρυνεται εντελως απο την ομαδα στερωντας εσοδα, και βαζοντας την ομαδα σε εναν φαυλο κυκλο αποτυχιας. 

Βαλτε τα κατω λοιπον και πες : Θελω να ελληνοποιησω την ομαδα. Γιατι με καραβιες φθηνων ξενων Β διαλογης που δεν ξερουν που ερχονται, ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΩ ΠΑΛΙ, ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΙ Η ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ. Ειναι λεπτη η κλωστη. Μπορει να βαλεις 500.000 ευρω και να μην ακουστει καν οτι τα εβαλες και να ακους μονο βρισιες, και μπορει με 750.000 να γινεις ηρωας στον κοσμο και να παρεις πισω την αναλογη αναγνωριση και οικονομικη στηριξη απο τον κοσμο.

Το πρωτο πραγμα που κοιτας ειναι ο προπονητης. Συμφωνω με επιλογη Αναστασιου. Στο χερι του ειναι να βγαλει στο γηπεδο ολα αυτα που κατεχει θεωρητικα. Εχε στο πισω μερος του μυαλου σου και τον Χριστοπουλο των ιωαννινων (αν και τον βλεπω να πηγαινει στον παοκ). Σωστη επισης η λογικη της επιλογης Ελληνα προπονητη. Σε μια τοσο δυσκολη κατασταση και γενικα και οικονομικα, πρεπει ειτε ο προπονητης να ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ και τις ιδιεταιροτητες του πρωταθληματος μας (οπως ο Ελληνας), ειτε να εχει καλες περγαμηνες που αυτοματως ομως τον κανουν ακριβο για εμας. Η μεση λυση αυτων των δυο ειναι ενας προπονητης στυλ Φαμπρι που θα σημαινει αποτυχια απο την πρωτη μερα που θα αναλαβει.

Το ιδιο πραγμα (ελληνοποιηση) πρεπει να γινει και στο ροστερ, οπως σωστα εχεις προαναγγειλει.

Παμε να δουμε ποιοι εχουν δειξει οτι μπορουν να σταθουν.

ΤΦ : Καρνεζης, Καπινο
Δεξια Μπακ : Σειταριδης, Μαρινος ή Σπυροπουλος
Αριστερα Μπακ : Χουχουμης, ***
Στοπερ : Τριανταφυλλοπουλος, Πιντο, ***, ***
Μεσοι : Βιτολο, Σο, Ζεκα, Λαγος, ***, ***
Πλαγιοι : Μαυριας, Σισσοκο, Μπαρμπαρουσης ή Ντινας, ***
Επιθετικοι : Φιγκεροα, Αποστολοπουλος, ***

Σημ : Κρατα τον Σισσοκο. Δωσε τα λεφτα που χρειαζονται. ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΟ POTENTIAL. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΑΣΗ ΦΕΤΟΣ. ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ.

Ψαχνουμε λοιπον για : 

Αριστερο μπακ : Ο Ζαραδουκας του γαβρου μαλλον μενει ελευθερος. Δυναμικος και γρηγορος. Θα εχει και κινητρο να αποδειξει οτι φαγωθηκε στο γαβρο. Παικτης απο την ακαδημια μας. Καλη λυση ΒΑΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΑΝΤΑ. Ελληνας. Δεν θα ζητησει πολλα. 

Δυο στοπερ : Ο Σαρρης του Εργοτελη αν δεν τον παρουμε τωρα θα παει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ στο γαβρο. Βαλτε τον Σαραβακο να τον ψησει, και παρτε τον ΤΩΡΑ. Δευτερη λυση και σημαντικοτερη καποιος εμπειρος. Ο Κυργιακος για παραδειγμα. Ή ο Μορας. 

Δυο μεσους : Μετρημενα κουκια. Επισης αν αργησουμε λιγο ακομα θα πανε στο γαβρο. Μανταλος της ξανθης και Μητροπουλος του παναιτωλικου. 

Πλαγιος : Γιαννιωτας. 

Επιθετικος : Διωξε τον Τοτσε, κρατα τον Φιγκεροα. Σου λενε πως ο Τοτσε βοηθαει περισσοτερο τακτικα. Ας βρουν αλλον παικτη να βοηθαει τακτικα αλλα να μην ειναι τραγικος στα αυτονοητα που πρεπει να εχει το σεντερ φορ του Παναθηναικου περα απο τα τακτικα, οπως και ειναι ο Τοτσε. Ο Φιγκεροα απο την αλλη οντως ειναι χειροτερος τακτικα αλλα εχει ολα τα αλλα στοιχεια. Τα οποια και ειναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ σε μια ομαδα οπως ο Παναθηναικος. Επειδη ομως δεν μπορεις να βασιστεις πανω του λογω ιστορικου τραυματισμων ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ως δευτερος μαζι με τον Αποστολοπουλο. Ο πρωτος να ειναι μια πολυ προσεγμενη επιλογη. Ενα σωρο ελπιδοφοροι ΦΘΗΝΟΙ επιθετικοι στη Λατινικη Αμερικη. Ρωτα τον Ροτσα και τον Μπορελι.

Εντεκαδα λοιπον : Καρνεζης, Σειταριδης, Τριανταφυλλοπουλος, Κυργιακος, Ζαραδουκας, Βιτολο, Μητροπουλος, Ζεκα, Μαυριας, Σισσοκο, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ. Και πισω απο αυτους, ο Σο, ο Μανταλος, ο Γιαννιωτας (βασικος αν χρειαστει να παιξει ο Σισσοκο στον αξονα για καλυτερη πασα), ο Φιγκεροα.

Σημ : Αν με καποιον τροπο, με καποια χορηγια, φερετε τον Σισσε δεν θα πεφτει καρφιτσα του χρονου και η 20αρα χιλιαδες μελη μαζευεται για πλακα. Και στο λεω εγω αυτο που περισυ επεσα ακριβως μεσα στο τι θα γινοταν με τα μελη. Γραμμενα ολα. Τα πραγματα ειναι απλα. Ουτε ερευνες χρειαζεται ουτε τιποτα. ΔΕΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΙΩΣΕΙΣ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ. 

Αν δει ο κοσμος οτι κρατας Σισσοκο, Μαυρια, Ζεκα, και κανεις και παιδομαζωμα απο Ελλαδα ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Αμα φερεις και εναν Λατινο επιθετικογενη απο τους απειρους ταλαντουχους πιτσιρικαδες που υπαρχουν θα εχουμε γιορτη καθε δευτερη Κυριακη στη Λεωφορο. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ. ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΥΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΦΥΛΑΚΟΥΡΗΣ, ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΡΟΤΣΑ ΜΠΟΡΕΛΙ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ) ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ. ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΚΛΑΣΣΑΤΟΣ ΒΕΛΓΟΣ/ΤΣΕΧΟΣ/ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΨΗΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΛΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ???

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΦΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ. ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΩΣ ΠΛΑΝΟ, ΚΑΝΤΗΝ. ΑΞΙΖΕΙ. ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ. 

1 σχόλιο: